Бившият енергиен министър Румен Овчаров отрече в студиото на Тази неделя“ по

...
Бившият енергиен министър Румен Овчаров отрече в студиото на Тази неделя“ по
Коментари Харесай

Овчаров: Нямам фирми, нямам и 5 милиона

Бившият енергиен министър Румен Овчаров отрече в студиото на „ Тази неделя “ по БТВ да е получавал рушвет от 5 млн. евро в офшорни сметки и да е взел участие неведнъж в корупционни контракти.

„ Потресен съм от метода, по който подобен сериозен орган като Министерството на финансисте на Съединени американски щати, си образува позициите. Срам ме от позициите и реакциите на нашите институции. Ако казусът с Николай Малинов и Владислав Горанов са епизоди с продължение, казусът с мен, Иван Генов и Александър Николов е случай, който е ориентиран към бъдещето. Нас ни предизвестяват “, сподели Румен Овчаров.

Той съобщи, че Кирил Добрев, посредством своя бизнес сътрудник Еленко Божков, на процедура ръководи атомната енергетика на България. Овчаров съобщи, че точно Кирил Добрев е „ подхвърлил “ изявления за офшорни сметки на Румен Овчаров в ефира на bTV и това е било употребявано за листата по глобите „ Магнитски “.

„ България се е трансформирала в протекторат. Целта е една и тя е елементарна – Русия би трябвало да бъде изтикана от енергийните доставки освен за България, а за целия Европейски Съюз. “, съобщи той.

Овчаров добави, че вървим към развой на закриване на атомната ни енергетика.

„ Нямам компании, нямам пет милиона, в случай че ги имам, с тях ще отида да осъждам институцията, която написа тези неща. Борислав Сарафов през вчерашния ден излъга българските жители. Делата против мен и всички присъди, които неговият Специализиран съд издаде, са анулирани. Не съм наказан “, сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР